maanantai 27. kesäkuuta 2011

Jälkitarkastus

Kyllä taas laittoi harmittamaan, kun ei sairaalan lupaamaa jälkitarkastusaikaa kuulunut. Monena päivänä yritin sairaalaan ja osastonhoitajille ja vaikka kenelle soitella useaan kertaan ja kukaan ei vastannut.
Sairausloma teki loppuaan ja omalääkäriltä hain jatkoa...
Vihdoin sain soitettua osastolle, jossa olin. Hoitaja ei osannut sanoa mitään asiastani ja yhdisti osastosihteerille. Sihteeri sanoi, ettei koneella näkynyt tiedoissani mitään poliklinikka-ajasta. Hän ystävällisesti otti asian hoitaakseen ja soitti minulle myöhemmin.
Paperini oli arkistossa ja sihteeri sanoi, ettei jälkitarkistusta oltu huomioitu lainkaan, asia jätetty vaiheeseen. Sanoi myös, että hyvä että soitin ja kyselin ajasta... Meinasin sanoa, että onko se minun asia soitella ja kysellä onko asioitani hoidettu ja poliklinikka-aikoja varattu!?!??!??!?!??

Tuntuu kurjalta, kun moni asia tässä mennyt pieleen ja viivytelty asioissa. TAYS:ia kehuttu ja minulle sanottiin, että siellä saa Suomen parasta infarktihoitoa, valitettavasti en voi allekirjoittaa tuota. Acutassakin odotin 11 tuntia ennen kuin pääsin AVH-yksikköön (keskimäärin siirto kestää 20 min), ambulanssi ei ottanut yöllä jo kyytiin, vaikka selkeät havainnot teki.

Kerran jo sain potilasasiamieheltä paperit, jotka lähetin eteenpäin. Pitäisikö tuosta vielä valittaa, kun keskeneräiset paperit viskataan Mappi Ööhön...

Kyllä pistää harmittamaan, kun oma henkikuntakin ollut kyseessä... =(

Anteeksi että vaahtoan tästä sairaudestani koko ajan...

2 kommenttia:

DD kirjoitti...

Jaksamista sinulle omien oikeuksien taistossa. Äidilläni oli aivoinfarkti ilman mitään halvauksen oireita ja sain taistella hänelle ambulanssikyydin HYKSiin, jossa lääkäri tuli ensimmäisen kerran katsomaan yli 5 tunnin neurologian osastolla makaamisen jälkeen. Kun hoitajalta monta kertaa kyselin, että eikö tässä pitäisi jo kiirehtiä, hän totesi, että olemme kunnallisessa sairaalassa ja täällä pitää odottaa (osastolla ei silloin ollut kuin kaksi muuta potilasta, joita ei myöskään hoidettu, keskellä viikkoa ja päivää!). Ambulanssipojat diagnosoivat migreenin, joten potilas jätettiin heitteille (toki oireet olivat kuin aurallisessa migreenissä, mutta äidilläni edellinen kohtaus oli ollut vuosia aiemmin). Lääkärikin oli jo kotiuttamassa, kun tajusi, ettei toisen silmän näkökenttä oikein ole ok. Ihan oikein puistattaa koko kokemus ja heitteillejättö. Jos en olisi ollut vaatimassa, äitini olisi varmasti jo saanut seuraavan halvaannutavan aivoinfarktin. Ja parasta terveydenhuoltoa, jolla kehutaan maailmoilla. Eli tosiaankin voimia taiston kentällä!

Taru kirjoitti...

Itsekin 11 tuntia odottelin Acutassa ennenkuin siirrettiin AVH-yksikköön. TAYS:n sivujen mukaan yleisyyden vuoksi kun menee AVH-potilas Acutan ovista sisään, niin keskimäärin 20 min päästä on AVH-yksikössä.

kai otitte potilasasiamieheen yhteyttä??? Itse aattelin, että pitäiskö uusia papereita lähettää, kun tästä jälkitarkistuksestakin tuli niin kauhee ongelma =/

Kiitos sinulle =)
Voimia myös äidillesi, tämä ei ole helppoa!