keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Elämä on....

Pitkä aika viime päivityksestä. Tässä on sattunut ja tapahtunut.
31.3. minulle tuli aivoinfarkti ja siitä toipuminen alkanut hyvää vauhtia.
30.3 illalla minun piti mennä yövuoroon, mutta juuri ennen lähtöä huimasi ja oksentelin kovasti. Ajattelin, että se on sitä asentohuimausta, jota on aikasemminkin ollut. Yöllä heräsin kovaan suonenvetoon kädessä ja jalassa. Sitä kesti n. tunnin verran, soitin hätäkeskukseen ja ambulanssimiehet tuli käymään. Soittivat neurologille, joka sanoi ettei tarvi tulla kun on suonenvedosta johtuvia kramppeja.
Aamulla ei ollut kädessä ja jalassa mitään voimaa. Kaatuilin kotona ja mies lähti viemään paikalliseen ensihoitoon, jossa heti tuli lääkäri joka lähetti samantein TAYS:iin.
TAYS:n Acutassa makoilin 11 h ennen kuin pääsin AVH-yksikköön. Otettiin pään ct, selkäydinpunktio ja keuhkokuva.
Seuraavana päivänä (1.4.) tehtiin magneettikuvaus, josta löytyi nuppineulanpään kokoinen tukos taka-aivolohkosta.
Tarkkailussa olin 5 päivää ja sitten siirrettiin kuntoutusosastolle. Maksa-arvot lähti nousemaan ja verikokkeita otettiin 7-8 putkea joka päivä. Sydämen ultraäänen ja tähystyksen lisäksi tehtiin vatsan ultra ja CT, koska ei tiedetty mistä maksan nousu johtui. Lääkäri päätyi siihen että joku tulehdus tuli sattumalta maksaan samaanaikaan.
Kun kaikki tutkimukset oli tehty, niin sitten siirrettiin Valkeakoskelle kuntoutumaan. Yhteensä sairaalaoloaikaa oli pari viikkoa.
Kuntoutuminen on tapahtunut nopeasti.
Nyt käyn kotoa käsin kuntoutusryhmän kuntosalilla fysioterapeutin ohjauksella keskiviikkoisin.
Kävely sujuu hyvin, mutta eipä sitä kotopihaa pitemmälle pääse kulkemaan. Tekeminen ja kulkeminen hankalaa tuon lihaspuutteen vuoksi.
Onni onnettomuudessa, ettei mennyt muuta kuin voima. Tunto ollut koko ajan. Ensihoidossa suunpieli vähän roikkui ja silmien nykymistä.

Aivoinfarkti johtui migreenistä, joka on harvinaista minun ikäisillä. Yksi 10 000:sta saa minun iässä pelkästään migreenin takia aivoinfarktin. Verenkirtolääkkeet määrättiin ja kotoa käsin labrassa maksa-arvojen kontrollissa, kun arvot hyvät niin sitten aloitetaan ehkäisevä kolesterolilääkitys.

http://www.hobbyhall.fi/webapp/wcs/stores/servlet/Product1_10052_13051_253317_18302_13725_13605_-11_4____

Äiti osti minulle tuollaisen ihanuuden, jonka nimi on Justiina <3

1 kommentti:

Pieni Lintu kirjoitti...

Hui kamaluus!!! Onneksi olet toipumaan päin!! Voimia paranemiseen!! ♥