sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Hoitotädille...

Hoitotädillä myös virallisena päivänä herkuteltiin, kun synttäripäivä osui perjantaille. Ohjeen löysin jostain blogista, jota en nyt muista. Päälle pistin ensimmäiset tekemäni sokerimassakoristeet. Kirjoitus koristegeelillä. Juuri kun sain kakun valmiiksi, niin enkös huomaa, että kakkualusta on väärinpäin, että saisi kuvun kiinni. No siinä vaikka varovasti nostin, niin eikös kakku lähtenyt halkeilemaan. Onneksi lapsille kelpasi haljennut kakku. :)

Tyttären synttärit

Viivin syntymäpäiviä juhlittiin tänään. Neidin oikea syntymäpäivä on 11.9. ja neiti täytti viisi vuotta. Tarjottavaksi tein tavallisen täytekakun, yhteishyvä-lehden ohjeella mustikka-juustokakun sekä nakki-tomaatti-juustococtailtikkuja ja lihapulla-viinirypäle-juustococtailtikkuja. Kaupasta ostettiin vielä Jaffa-keksejä.



Kakussa täytteenä baanania ja ananasmurskaa. Päällä tavallinen kerma. Koristeina Daim- ja sininen suklaanappi ja ranskalaisia pastilleja. Geelikoristeella tein kirjoituksen, joka meni vähän pieleen ensimmäisessä kirjaimessa, kun suoraan rupesin kirjoittamaan niin tuli nestettä tuubista. Tein myös pilkkuja geelikoristeella.


tiistai 8. syyskuuta 2009

Välineurheilua taas...

Tänään lasten kanssa käytiin Tampereella Leivontakaupassa. Sieltä mukaan tuli uutta aluevaltausta varten tähti-, sydän- ja kukkamuotit, silikooninen koristelualusta, sokerimassa, pastavärejä (vihreä, sininen, oranssi, pinkki), Viiville kakkukynttilöiksi kynä-kynttilät ja niihin alustat, Jyrin syntymäpäiväkakkuun konekynttilät. Prismasta ostin nuo geelivärit; ihanaa prinsessaa ja tavalliset värit.
Pastavärit ja sokerimassa

Kakun koristelugeelit Prismasta

Jyrin syntymäpäiväkakku-kynttilät.

tiistai 1. syyskuuta 2009

Ostoksilla Verkossa.

Olen niin koukussa tuohon minun Kantakauppaani. Nyt löysin kankaita. Ommella en osaa ja ompelukonekin pitäisi ensin käyttää huollossa. Kankaat ovat puuvillaa, paitsi tuo ruskea kirahvikangas on flanellia. Ajattelin tehdä lapsille koristetyynyt, ne on varmaan sen verran helppoja, että siitä voisi aloittaa... Tässä teille kuvia näistä ihanista löydöistä! Kankaille tuli hintaa postikulujen kanssa 26€.



Kissakangas 120 x 150 cm 6€.
Kirahvikangas 100 x 90 cm 4€.



Keijukangas 200 x 110 cm. 4€.
Ponikangas 120 x 140 cm 8€