keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Talviturkki veks, eli retki rantsuun

Tänään kun mies pääsi töistä, nakitin hänelle heti pojan vahtivuoron. Tytön ja kaverin, Hannan, kanssa lähdettiin pyörillä kohti rantaa.
Rantaan on vissiin pari kilometriä matkaa ja siitä joku puolisen kilometriä niin soraista tietä, ettei apupyörillä ajo suju.
Noh tyttö käveli ja minä talutin molemmat pyörät. Sitten neiti honasi, että hänhän voisi mennä Hannan tarakalle istuun. Siinä menikin loppumatka joutuisasti ja reilu tunti oltiin rannalla.

Ja kaikki kolme käytiin heittään talviturkit pois!

Oli kiva iltapäivä. Puoli yhdeksän aikaan oltiin kotona ja neitikin mukavan helposti meni nukkumaan.

Ihania tälläiset päivät kun uhmasta ei tietoakaan !!!!!!

lauantai 13. kesäkuuta 2009

Kesän ensimmäinen mansikkakakku ja kaksoset

Työkaverilla on Jyriä 1,5kk nuorempi tytär ja tarvitsi tälle päivälle lapsenvahtia. Lupauduimme hoitamaan tyttöä, kun ei mitään erityistä ohjelmaa.

Mies lähti aamulla Renkoon Opel-kokoontumiseen ja minä jäin näitten lapsukaisten kanssa kotiin. Minna toi Emilian yhden aikoihin ja kun äitinsä lähti, niin totta kai lapsi rupesi itkemään perään. Kun kannoin Emppua, niin eikös Jyri tullut mustasukkaseksi ja rupesi kans itkemään kovasti. Viivi kulki sormet korvissa ja puheli, että kuulo lähtee, kun on niin kova meteli... ;D

Pienet rauhoittui puolen tunnin jälkeen ja Viivikin oli ehtinyt ulos leikkiin kavereittensa kanssa. Vein myös pienokaiset ulos ja eikös Jyrille ollut kova isku itse kiivetä portaat alas täältä ylimmästä kerroksesta. Pihalla oltiin reilu pari tuntia ja klassisesti "pahoja" tehtiin eri suunnissa.

Noh sisälle tullessa; Jyri olisi nyt sitten kiivennyt alaspäin... :/

Viimeiset kolme tuntia rupesi tekemään tiukkaa, kun tytöllä jo koti-ikävä ja uni. Iltavuoron jälkeen äitinsä sitten tuli hakemaan ja niin loukkaantuneen näköisenä Emppu äitiään katsoi. Hyvin loppujen lopuksi meni päivä, kun tyttö ei montaa kertaa ole hoidossa ollut ja ei koskaan näin pitkään, yhdeksän jälkeen äiti haki.


...Hoitolapsen kunniaksi ajattelimme Viivin kanssa tehdä mansikkakakun. Pikakakku tehtiin. Valmis piirakkapohja ja siihen kerma ja mansikat. Jäi sitten syömättä, kun ei vieraalle oikein mikään kelvennut, mutta jos sitte itselle yöpalaksi tai meille aamupalaksi... ;P

torstai 11. kesäkuuta 2009

suolaista ja makeaa

Tänään piti tulla työkaverin tyttärensä kanssa kylään. Tyttö oli yön aikana tullut kipeäksi, joten kyläily jäi väliin.
Eilen illalla ehdein tekemään Herkkuhetkiä-blogista löytyneen ohjeen mukaan piirakan http://sofiella.vuodatus.net/blog/1534818/vadelma-sitruunapiirakka/

Tänään vielä pojan kanssa tehtiin lihapasteijoita. Oli pakko pyytää kaveri tosta melki naapurista kahveelle, ettei kaikki jäisi miun syötäväksi. Mies tyytyväinen, kun sai välillä jotain suolaista herkkua...

maanantai 8. kesäkuuta 2009

SHOKKIhoitoa!!!

Tänään tein perheellemme ruuaksi uusia perunoita, lohta ja tonnikalasalaattia. Kala on hyvää, mutta.... Sitä on niin inhottava käsitellä.

Lohifilee oli sellaisessa muovissa vaan ja luulin, että olisi pieni pala (reilu kilo...hmm...), sähelsin sen uunivuualle. Noh, sitten todellisuus selvisi, ja se olikin normikokoinen, siis koko mittanen. Sähelsin sen fileen uunivuuasta isoon suorakaiteenmuotoiseen kakkuvuokaa, koska meillä ei ole syviä uunipeltejä.

Haarukan ja veitsen kanssa räpelsin sen kalan koko mittaansa suoraksi ja maustoin kalamausteella ja uuniin. Välillä sivelin vettä päälle ettei kuivuisi.

Lapsilla oli ainakin hauskaa, kun äitee taas vähän kokkaili... ;D


Kaikesta huolimatta ruoka ainakin kelpasi kaikille!!!!

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Ei makiaa mahan täydeltä...

Kuola valuen minä olen hurahtanut kaikkiin ihanan herkullisiin kakku- ja leivontablogeihin. Kauniita kuvia on ihana katsoa, mutta niilläkin on seurauksensa... Totta kai jotain hyvää rupeaa heti tekemään mieli ja kun ne omat taidot riittää vaan niihin mokkapaloihin ja unelmatorttuun...


Osaisikin tehdä niin kauniita kakkuja, mitä noissa ihanissa blogeissa esitellään...


Tässä minun leivontataidon näyte ;D Jokunen kuukausi sitten tyttären kanssa tehtiin rahkapullia, olkaa hyvät rakkaat lukijat :9

perjantai 5. kesäkuuta 2009

Kesää...


Pieksämäen reissulta vielä muutama kuva... Olimme siis Viivin kummisedän, Daven ja hänen perheensä luona Jäppilässä.


Isäntäpariskunta kävivät myös rippijuhlissa ja pyysivät minua askartelemaan lahjan. Rippipojasta teetetty kuva ja se on tuolla alla. Viitosen seteleistä tehty kukka, jossa tehosteena Monopoly-pelin setelit nurkissa. Kukan keskus tehty 10 ja 20 sentin kolikoista. Nurkissa on euron kolikot ja suklaakolikot.













Viivi ja Dave tramballa

Viivi ja kummisetä (olimme miehen serkun rippijuhlissa, niin piti tytöstä ainakin yksi kuva ottaa pyhävaatteissa...)
















Jyristä saa ihania lähikuvia














Isäntä















Kesää....

Tässä olemme jonkun verran ainakin lasten kanssa reissanneet... Kotiseudullani Huittisissa olimme jokusen päivän viime kuun puolla. Siellä tuli joitain kuvia räpsittyäkin, vaikka aikaa on kulunut, niin laitan silti muutaman kesäkuvan.






Jyri sai mummulta Muumi-tikkarin.













Viivi nautiskelee "Sateenkaari"-jätskiä.


















Äitee ja kullanmurut Vanhalla Koskella.

HYvää kesää!

Ohops, kylläpä on aika vierähänyt... Tässä joku päivä kyllä koitin päivittää blogia, mutta siinä vaiheessa kun olin tekstit kirjoittanut ja kuvat ladannut, niin eikös blogi tilttaa juuri silloin. Tämän rannekorun tein, kun olimme menossa miehen serkun rippijuhliin, Pieksämäen alueelle, Jäppilään. Korussa vihreän ja valkoisen Jaden seurana vihreitä posliinihelmiä, koru on hopeoitu/korumetallia.